2024. SZEPTEMBER 04.

2024 DIVAT képzéseink diplomatémái

Izgalmas kollekciók és Up to Date darabok Divat-és Jelmeztervező képzésünkön diplomázóinktól

A Divat- és Jelmeztervező képzésünk egyik legizgalmasabb időszaka az, amikor végzős hallgatóink bemutatják diplomakollekcióikat. Ezek az alkotások nemcsak az elmúlt három év kemény munkáját és kreatív fejlődését tükrözik, hanem a képzés progresszív szellemiségét is, amely mind a tervezésben, mind a kivitelezésben megmutatkozik.

Az idei év végzősei lenyűgöző kollekciókat hoztak létre, amelyek nemcsak a szakmai felkészültséget, de a személyes stílust és a mélyebb kulturális kontextusokat is bemutatják. Bár egyelőre csak néhány lookot osztunk meg veletek, hamarosan a teljes kollekciók is elérhetők lesznek portfólió aloldalunkon, így részletesebben is megismerhetitek a tervezők munkáit.

Nézzünk meg néhány hallgatót és az ő diplomamunkáikat

☀ Páni Lilla diplomamunkája a japán munkaruházat világába kalauzol el minket. A „Soboku” című kollekciója a hagyományos japán viseletek funkcionalitását ötvözi modern esztétikával, bemutatva, hogyan lehet egy régi formát újragondolni a mai világban. A konzulens, Anda Emília vezetésével Lilla egy olyan kollekciót alkotott, amely egyszerre tiszteleg a tradíció előtt és hoz frissességet a divat világába. A fotózást Ajkai Dávid készítette, míg a sminket és hajat Farkas Míra és Pozsár Evelin alkották meg. A lookokat Melocco Lili és Palasti Gergő modellek mutatták be.

☀ Kóbor Zsóka kollekciója a „Bushido of the modern times” címet viseli, amely a szamurájok ősi kódexét és értékeit adaptálja a mai kor emberére. Zsóka munkája a modern világ kihívásaira reflektál, és a Bushido elveit hozza vissza a kortárs divatba. A kollekciót szintén Anda Emília irányítása alatt készítette el, míg a fotókat Ajkai Dávid lencséjén keresztül láthatjuk. A smink és haj munkáit Farkas Míra és Pozsár Evelin készítették, a kollekciót Balázs Bence és Laith Naouri modellek mutatták be.

☀ Farkas Dániel a színek és formák világába kalauzol minket „A spektrum” című diplomamunkájával. Ez a kollekció egyfajta vizuális utazás, amely a színek dinamikáját és az emberi érzékelés sokszínűségét vizsgálja. Dániel szintén Anda Emília szakmai iránymutatása mellett dolgozott. Munkája megtestesíti mindazt a kreatív energiát, ami a képzésünk lényegét adja. A fotókat Ajkai Dávid készítette, a smink és haj pedig Farkas Míra és Pozsár Evelin munkáját dicséri. A kollekció modelljei Balázs Bence és Laith Naouri voltak.

☀ Baranka Mária „Cubist forms” című kollekciója a kubizmus világából merít inspirációt. Mária munkája a geometrikus formák és az absztrakt gondolkodás újraértelmezése a divatban, amely a hagyományos és modern határok elmosódását ünnepli. Anda Emília konzulensként vezette Mária munkáját, és a fotózást Ajkai Dávid örökítette meg. A sminket és hajat Hatvani Vanda és Pozsár Evelin készítették, míg a kollekciót Konkoly Virág és Melocco Lili modellek mutatták be.

Gratulálunk minden hallgatónknak, kiváló oktatóinknak és a teljes stábnak, akik végigkísérték a féléves munkát és azoknak akik részt vettek a fotózási projektekben! Ezek a kollekciók nemcsak azt bizonyítják, hogy hallgatóink milyen kreatívak és tehetségesek, hanem azt is, hogy a Divat- és Jelmeztervező képzésünk valóban a jövő tervezőit neveli ki a magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt magas színvonalat képviselve az oktatási piacon. Tartsatok velünk továbbra is, hiszen hamarosan a teljes diplomakollekciókat is bemutatjuk nektek portfólió oldalunkon!

További információk
szakunkról

icon jobbrafel nyíl