KREA » Rólunk

Rólunk

Intézményünk iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységet folytat.
E-000458/2014 nyilvántartásba vételi szám alapján felnőttképzési tevékenységünk engedélyezett.
Középfokú OKJ állami bizonyítványt adó és/vagy felsőszintű magániskolai képzést nyújt Dekoratőr, Lakberendező, Enteriőr Designer, Enteriőrstylist és Produkció Látványtervező, Divat- és stílustervező, Jelmeztervező, Fashion Designer, Divatstylist, Smink- és Maszk, Divatsmink, Fotográfia, Grafikus, Kiadványszerkesztő, Webtervező-operátor, UI/UX Designer (Webdesigner) és Tervezőgrafika - Brand Designer képzéseken.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 1995 óta nyújt magas szakmai színvonalú, államilag elismert közép- és felsőszintű művészeti képzést. Magániskolánkat azért alapítottuk, hogy a hazai művészeti életben hiánypótló, szakmailag színvonalas, szellemiségében kortárs, újító, és designközpontú képzést nyújtsunk a fiatal magyar művésznemzedéknek. Képzési filozófiánk középpontjában a kortárs szellemiségű művészképzés és a professzionális szakemberképzés áll. Leendő tervezőink, alkotói munkájuk által legitimálják a kortárs képző- és alkalmazott művészet kulcsfontosságú szerepét a mai világban.

Az oktatás művészi és szakmai színvonala olyan magas minőségi igényt közvetít a diákoknak, ami által ők is trendformáló, igényes, egyedi tervezői látásmóddal bíró, kreatív szakemberekké válnak tanulmányaik során.

Iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a diákjai folyamatosan részt vegyenek munkáikkal az iskola kiállításain, ezért évente többször lehetőséget nyújt Budapest különböző galériáiban, és kulturális szórakozóhelyein való bemutatkozásra. Valljuk, hogy a kiállítás a leghitelesebb eszköz arra, hogy az iskolánk, alkotói műhelyének szellemiségéről és a diákok alkotásainak színvonaláról kommunikáljon a nagyközönségnek, művész- és a szakmai köröknek.

A kiállításokon kívül rendszeresen szervezünk szakmai beszélgetéseket, előadásokat, szimpóziumokat, ahol a hazai művészeti élet jeles képviselői fejtik ki véleményüket a kortárs művészeti irányzatok jelenével és jövőjével kapcsolatban, értelmezik, értékelik és összehasonlítják a hazai és külföldi tendenciákat a design, az építészet, és a divat vagy a fotográfia terén.
A KREA Kortárs Művészeti Iskola legfontosabb célja, hogy a magyar művészeti oktatás színvonalát gazdagítsa és színesítse, terjessze a művészeti, vizuális kommunikációt, és ezáltal emelje a magyar környezetkultúra színvonalát.

Arra törekszünk, hogy diákjaink olyan szakmai képzésben részesüljenek, aminek segítségével egyedi kreativitásukat megőrizve, a társadalom és a művészeti élet felelős irányadóivá válhassanak. Fontos számunkra, hogy a leendő tervezők szakmai felkészültségük mellett legyenek tisztában a piac elvárásaival, és meg is tudjanak felelni annak. Képesek legyenek munkáikat, terveiket, termékeiket prezentálni, itthon és külföldön egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a kiemelkedő művészi tehetség gondozására, és az egyedi sikerek közösségi szinten való elismerésére és megélésére is.

Minőségpolitikánk az alábbi linken elérhető!
A KREA Kortárs Művészeti Iskola a látványtervezés, a vizuális kommunikáció és a környezettervezés speciális területeire képez szakembereket. A hazai művészeti oktatásban iskolánk elsőként alapított meg olyan művészeti képzéseket - enteriőrtervezés, stylist, tervezőoperátor, smink- és öltözködéskultúra, webdesign -, amelyek oktatási tematikája és követelményrendszere azt megelőzően még nem volt kidolgozva hazánkban.

A KREÁban oktatott alkalmazott művészeti képzéseken olyan szakemberek képzése a cél, akik a design-központú tervezői gondolkodással, mint egyetemes érvényű formaalkotói értékrenddel bírnak, és magas fokú művészeti, környezetesztétikai, vizuális, és szakmai tervezési tudás birtokában a közvetlen emberi környezetet alakítják, nemzetközi színvonalon. Végzett designereink képesek megtervezni a mindennapi élet tereit, a legkülönbözőbb enteriőrök látványát, öltözékeket, személyi- és cégarculatot, csomagolást, kiadványokat.

A közép- és felsőszintű alapképzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szakirányú továbbképzésre, és a mesterképzésre is, amelyek az egyetemi Master szintű képzésen továbbtanulni nem szándékozóknak, vagy az arra sikertelenül felvételizőknek nyújt továbbtanulási lehetőséget különböző speciális szakterületeken.

A KREA Kortárs Művészeti Iskolában magasan kvalifikált szakemberek, speciális művészetelméleti, művészettörténeti területek professzionális ismerői tanítanak. A vizuális tárgyakat gyakorlott tanárok, művészeti díjjal rendelkező képzőművészek oktatják. A szakmai tervezési ismereteket az adott szakma elismert, és a tervezői piacon aktívan dolgozó építészei, belsőépítészei, tervezőgrafikusai, webdesignerei, divattervezői, fotósai, és sminkesei tanítják.
KREA kártya - az iskola diákjainak kedvezményeket biztosító, fényképes, névre-szóló, a felnőttképzésben való részvételét igazoló igazolványa, amit minden félévben hologramos matricával érvényesítünk.
Szakmai gyakorlati helyek - szakmára való felkészítés élesben, neves tervezők, tervezőcsoportok műhelyeiben.
Szakmai szimpóziumok - személyes találkozási lehetőség a szakma neves képviselőivel és részvétel különböző cégek bemutató előadásain.
Kiállítás-látogatás, tárlatvezetés - ingyenes vagy kedvezményes múzeum és kulturális intézmény látogatás.

Hallgatói munkák